Arxiu de noticies

Guanyadors del concurs de mosaics dels Germans Boada

El passat dimecres 29 de juny les alumnes de 1r d'ESO Ainhoa López,  Rocio Fernández  i Lidia Bonilla van recollir els premi  per haver guanyat el concurs de mosaics entre els instituts que han visitat L'Espai Temàtica d'Eines per a la Construcció dels Germans Boada al Polígon industrial de l'Albornar. Entre els premis hi figuren unes samarretes i un kit d'eines RUBI per al taller de Tecnologia.
Felicitem a les tres alumnes i agraïm també a l'empresa Germans BOADA la seva dedicació i gratitud.
Graduació del alumnes de 2n de BAT

Dilluns 27 de juny va tenir lloc un emotiu acte de graduació dels alumnes de 2n de BAT. L'acte, organitzat per ells mateixos, va comptar amb la presencia de famílies i professors. 
Graduació dels alumnes de 4t d'ESO

Dimarts 21 de juny els alumnes de 4t d'ESO han celebrat els seu pas per l'Institut juntament amb les seves famílies i els professors amb un reeixit acte de graduació organitzat pels mateixos alumnes.
Reunió d'Iddink per a les famílies dels nous alumnes de 1r d'ESO

Us recordem que dilluns 20 de juny a les 6 de la tarda està convocada una reunió per presentar el mecanisme de reutilització de llibres que gestiona l'empresa Iddink. Teniu més informació a l'apartat Iddink. La informació s'ha actualitzat amb les dades del curs vinent.  El dia per a fer la comanda presencialment serà el dia 4 de juliol de 9:30 a 14 i de 15 a 17:30
Període d'inscripció per als nous alumnes de 1r d'ESO

Els alumnes preinscrits amb plaça assignada al primer curs de l’ESO han de matricular-se al centre entre els dies 13 al 17 de juny de 2016.
Jornada de robòtica educativa

El passat 15 de juny de 2016 va tenir lloc a l’Institut Roseta Mauri de Reus la Jornada #DMRBTKTGN sobre dispositius mòbils programació i robòtica a l’aula en el que van participar alumnes de 3r i 4t de l’institut. 

Jordi Colet, Robert Keresztesi, Aitor Mensa van presentar una maqueta amb mecanismes moguts per un motor elèctric. Arnau García, Judith Ametller i Judith Vallejo van explicar com va fer-se l’estadi robòtic controlat amb mòbils. Jaume Calsina i Jordi Miró van mostrar als assistents com muntar i utilitzar una impressora 3D. 

Els agraïm a tots i al Josep Bufarull, professor de tecnologia de l’instiut i membre de l’equip Robolot la seva participació en la jornada.
Els alumnes de Física de 2n de BAT participen al concurs X(p)rimenta 2016

Els alumnes de Física de 2n de BAT de l'institut han participat al conurs X(p)rimenta 2016. Es tracta d'una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (www.recercaenaccio.cat).  

http://www.recercaenaccio.cat/

Els alumnes han participat a X(p)rimenta realitzant un experiment científic que han filmat en vídeo, amb l’objectiu de divulgar un principi científic vinculat al currículum dels ensenyaments que estan cursant. En aquest cas el tema triat ha estat la cristal·litazció del clorur de sodiUs convidem a veure'n el vídeo.
Esmorzar solidari

Els alumnes de 4t han organitzat aquest dimarts 7 de juny un esmorzar solidari per recollir diners per a la Fundació Kalilu Jammeh. Aquesta ONG es dedica, entre altres projectes, a ajudar a nens de Gàmbia orfes o amb pocs recursos.
Bateig de mar

Els alumnes de 4t d'ESO han anat aquest dilluns 6 de juny a la platja de Calafell a fer un tastet de diferents esposts acuàtics. Han pogut navegar amb Hobie Cat, Kayak i fer paddle surf.
Sopar dels 10 anys

L’acte final del 10è aniversari serà un sopar al mateix institut el dia 17 de juny a les 9 del vespre al que esteu convidats tots els alumnes, professors, pares i mares que al llarg d’aquests 10 anys heu format part d’aquesta gran família. El sopar té un preu de 12 euros i acabarà amb una gran festa.


A partir d'aquesta setmana ja es poden comprar entrades per al sopar al mateix institut o a alguna de les institucions que hi col·laboren: l’AMPA, la Casa de Cultura de Llorenç del Penedès, l’Ajuntament de Sant Jaume o l’Ajuntament de La Bisbal del Penedès.


Us recordem també que a principi de curs es van fer samarretes commemoratives pels alumnes  a un preu de 3 euros i encara les podeu comprar a secretaria.


Us esperem a tots.Qui decideix?

Aquest dimecres, 18 de maig, ha passat pel pati de l’institut la la carpa sobre pressió de grup organitzada per l’Oficina Jove del Baix Penedès. Els alumnes que s’hi ha acostat han pogut aprendre què és, com ens afecta i com fer-hi front.Ja tenim mural

Uns quants alumnes del centre amb l'ajuda del Toni i la Gemma, professors del Seminari de dibuix, han acabat d'enllestir aquesta setmana un fantàstic mural al pati. L'activitat forma part dels actes de desè aniversari. Moltes gràcies a tots els que hi han col·laborat.


Activitats de Sant Jordi

Divendres 22 d'abril vam dedicar el matí a fer activitats per celebrar la diada de Sant Jordi.  Aquí teniu un recull d'imatges del que es va fer.Concert de Sant Jordi


 

Parada d'intercanvi de llibresCaminada amb joc de geolocalització
Proves DELF
El dijous 21 d’abril, alumnes de 4t d'ESO i 1r de BAT del centre s’han desplaçat a l’Institut Gabriel Ferreter de Reus per a realitzar-hi les proves del nivell A2 del DELF (Diploma d’estudis en llengua francesa). L’exàmen equival a un segon curs de l’escola oficial d’idiomes. Esperem que els hagi anat molt bé.
Visita a l'empresa Germans Boada S.A.

El passat dimecres 20 d’abril, els alumnes d’Economia de l’Empresa de 1r de Batxillerat van visitar l’empresa Germans Boada S.A., al polígon de l’Albornar. L’empresa es dedica a dissenyar, fabricar i distribuir tot tipus de maquinària i eines per a la construcció. 


Durant la visita els alumnes van poder conèixer la història i les estratègies de creixement de l’empresa, que va començar el 1951 com un petit taller i que actualment és una empresa amb presència en més de 140 països.


Els alumnes van veure l’aplicació real dels conceptes i mètodes de funcionament estudiats a classe. A més, van parlar amb el director general d’operacions, fill d’un dels germans fundadors de l’empresa. Van poder fer-li tot tipus de preguntes relacionades amb aspectes generals de la direcció, la gestió d’existències i la planificació de materials. Agraïm molt la seva col·laboració.


Carpa d'orientació del JBP

El dimecres 20 d’abril ha passat per l’Institut la Carpa d’orientació organitzada per L’Oficina Jove del Baix Penedès. Els alumnes que s’hi han acostat han pogut consultar tot d’informació sobre els diversos itineraris que poden seguir un cop acabada la ESO.Participació de l’institut al Robolot 2016


Quatre alumnes de l’institut han participat aquest cap de setmana en una ponència conjunta amb altres alumnes dels instituts El Morell i Cendrassos per presentar el projecte col·laboratiu del camp de futbol robotitzat al Robolot 2016.

Núria Guash, Jaume Calsina, Jordi Miró i Pau Batet acompanyats de les seves famílies han passat aquests dos dies a Olot on han pogut presentar al públic assistent el camp de futbol realitzat. Tothom qui s’hi ha acostat ha tingut l’oportunitat de jugar uns partits de futbol amb els robots elaborats pels alumnes.


Aquest projecte ha permès als alumnes aprendre robòtica i programació mitjançant un projecte creatiu i motivador. Han après a utilitzar els mòbils a l’aula per a crear  aplicacions per a controlar els robots i han fet servir la impressió 3D com a eina didàctica.

Felicitem als alumnes i al Josep Bofarull, professor de Tecnologia de l’Institut, per aquesta iniciativa.
Proves Cangur

Una selecció d'alumnes de tots els cursos de l'ESO i el Batxillerat del centre han participat aquest 7 d'abril a les proves Cangur a Catalunya. 

Es tracta d'unes proves organitzades per la Societat Catalana de Matemàtiques. La SCM pertany a l'associació internacional Le Kangourou sans frontières (KSF). Aquesta associació reuneix personalitats del món matemàtic de nombrosos països. Té com a objectiu difondre la cultura matemàtica per tots els mitjans al seu abast i, en particular, per l'organització d'un joc-concurs anual que es desenvolupa el mateix dia a totes les nacions participants. L'objectiu d'aquesta iniciativa és estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularització de les matemàtiques entre la mainada i els joves. 

Imatge inserida 1

Els alumnes de 1r , 2n i 3r d'ESO han fet les proves a l'institut. Els alumnes de 4t, 1r BAT i 2n de BAT s'han desplaçat a l'institut Camí de Mar de Calafell. Esperem que tots facin un bon paper.Jornada de portes obertes 2016

Com cada any, coincidint amb el període de preinscripció, el 30 de març el centre va organitzar una jornada de portes obertes. Les famílies del alumnes de 6è de primària que els curs que ve començaran la seva estada a l'institut van poder conèixer els espais i el funcionament del centre guiats pels propis alumnes de l'institut. Agraïm la participació desinteressada dels alumnes i professors participants en la jornada.
Concurs de lutiers

Els alumnes de 1r de l'institut han elaborat per a la matèria de Música tot un seguit d'instruments de manera artesanal tal com feien els tradicionals luthiers. N'hi ha de totes les famílies. Podeu veure un recull dels instruments més interessants exposats al vestíbul.

Viatges a Andalusia i al sud de França

Aquesta última setmana abans de les vacances han coincidit dues sortides. Els alumnes de 4t han anat a Andalusia i els alumnes de Francés de 2n i 3r al sud de França.Esperem que tinguin una bona tornada. Us desitgem a tots unes bones vacances de Setmana Santa.Cros de la Bisbal

Aquest diumenge 13 de març s'ha celebrat a la Bisbal del Penedès un cros organitzat pel Consell esportiu del Baix Penedès, l'escola Ull de Vent i l'Institut Coster de la Torre. Alumnes, pares, mares i professors de l'Institut han col·laborat intensament en l'organització i desenvolupament del cros i s'ha aprofitat l'ocasió per recaptar diners venent esmorzar i samarretes dels 10 anys de l'Institut. 


A més de realitzar-se el cros s'han fet altres activitats paral·leles com ara tallers infantils, a càrrec dels Esventats, un taller de primers auxilis, llits elàstics i inflables i s'ha obert per a tothom el rocòdrom a la Plaça de l'Església.


El cros ha estat tot un èxit. Felicitem als organitzadors i a tothom que hi ha col·laborat o participat. Us animem a tornar-hi l'any vinent.


Visita de les escoles

Els alumnes de 6è de primària de les escoles adscrites a l'Institut ens han visitat aquest matí, dijous, 3 de març. S'han pogut passejar pel centre i conèixer alguns dels professors que tindran el setembre vinent quan comencin 1r d'ESO.


Us esperem de nou a la jornada de portes obertes i us donem la benvinguda a la que serà casa vostra el setembre vinent.Drones a l'Institut 

L'expert en drons David Tamayo va fer divendres passat 4 de març, una xerrada sobre el seu funcionament i la normativa d'ús. Els alumnes de tecnologia de 4t d'ESO i de 2n de BAT que van assistir a la xerrada van poder veure de molt a prop un conjunt de drones reals. David Tamayo, informàtic i gran aficionat al modelisme de tot tipus, va fer una espectacular demostració de vol en directe d'un dels models exposats, dins del taller mateix. Ho podeu veure al vídeo de sota. Des del centre volem agrair-li la seva participació.


Treballs del llibre El chip experimental

Aquest trimestre, els alumnes de 1r ESO han llegit el llibre de lectura El chip experimental. A partir de la lectura havien de fer un treball exposant els personatges més importants d'aquesta obra. A sota hi podeu veure alguns dels més aconseguits. 

 

Felicitats noies!!! Us animem a continuar treballant així!Visita al Museu de la Música

Els alumnes de 1r d'ESO han visitat el Museu de la Música, situat a l'edifici de l'Auditori de Barcelona. A part de la visita al museu per veure com han evolucionat i com s'han construït els instruments musicals al llarg del temps, també han tingut l'oportunitat de fer-ne sonar uns quants. La sortida s'ha fet el dimecres 24 de febrer.

Encaixes?


Els alumnes de l'Institut han participat en un joc promogut per l'Oficina Jove Baix Penedès per treballar la interculturalitat.


A través d’un petit trencaclosques, els organitzadors han aprofitat per generar debat entre els joves que s’hi han acostat a l’hora del pati amb ganes de participar.


Cada peça del trencaclosques representa una cultura amb les seves característiques diferents (forma, color…) i el cercle representa el món de cadascun dels alumnes, on podem veure que hi ha presents les diverses cultures.


Durant la conversa, sorgeixen temes com la facilitat de relacionar-se amb els companys de la pròpia cultura, la por al desconegut o la riquesa de la diversitat cultural i els participants s’adonen que el que realment és important és la persona que hi ha darrera de cada cultura.


L'activitat ha estat enregistrada per la Televisió del Vendrell.

Visita a la Tarraco Romana


Els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut van realitzar un taller al Museu Arqueològic de Tarragona sobre urbanisme i classes socials de Roma i van fer una visita al pretori i al circ romà. La sortida s’ha fet el dimarts 23 de febrer de 2016.


Esquí i senderisme al Port del Compte


Els alumnes de 3r de l'Institut han passat dos dies al Port del Comte fent activitats de neu. La sortida, emmarcada dins el contingut d'activitats a la natura de la matèria d'Educació Física, preveia inicialment que es fes esqui de fons. El poc fred i la poca neu que de moment han caigut van fer que s'hagués de modificar la proposta inicial.

Finalment els alumnes han pogut fer senderisme recorrent 2,5 km per uns paisatges fascinants amenitzats amb algunes relliscades, sense conseqüències, a causa del gel acumulat. També han pogut gaudir d'activitats contractades a les pistes com ara trineus i Tubbis (donuts gegants llançats per una pendent i en eslàlom) per acabar amb un bany relaxant a la piscina climatitzada.

El segon dia van poder practicar esquí alpí després de rebre classes d'iniciació i reforç a càrrec de l'empresa Esportec. La sortida ha estat un èxit i esperem poder-la repetir l'any vinent.

Gran èxit de l' Institut Coster de la Torre al Cosmocaixa


Els alumnes de Tecnologia i Informàtica de 4t d'ESO de l'Institut han presentat aquest dissabte al Cosmocaixa de Barcelona el projecte de robòtica que han elaborat durant el primer trimestre.


El projecte ha consistit en construir un camp de futbol mecanitzat en el qual els jugadors eren representats per robots controlats per una aplicació mòbil. Els robots es controlen per Bluetooth amb aplicacions per Android desenvolupades pels propis alumnes. Per la realització del projecte s’ha utilitzat la placa Arduino Uno i la placa Imagina Arduino dissenyada per l’Equip Robolot. Moltes de les peces mecàniques del disseny s’han dibuixat en 3D i han estat impreses amb impressores 3D.
La proposta s’inclou dins del programa CTC (Creative Tecnologies Catalunya). Es tracta d'un nou i innovador programa d’aprenentatge impulsat per l’Obra Social “la Caixa” en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, dirigit a centres educatius que vulguin incorporar la tecnologia a l’aula, de manera que els alumnes adquireixin bases de programació, electrònica i mecànica. 

Hi han participat 103 instituts i prop de 2.500 estudiants catalans d'ESO que han après a crear robots mecànics de nova generació. La jornada va ser un èxit i els participants tenen moltes ganes de repetir-la l'any que ve.

No us perdeu el vídeo de presentació!Nova versió del lipdub


Hem penjat una nova versió del lipdub. Està més ben editada i hi ha alguns canvis. Al final hi trobareu imatges i videos divertits de la preparació i el rodatge. No us ho perdeu!
Visita a la Central Tèrmica de Cicle Combinat i al Sincrotró ALBA

Dilluns passat, 11 de gener, els alumnes de Tecnologia i Física de Batxillerat han visitat la Central Tèrmica de Cicle Combinat de St. Adrià del Besòs i el Sincrotó ALBA, a Cerdanyola del Vallès.

A la central tèrmica els alumnes van aprendre el seu funcionament i les aplicacions dels conceptes treballats a classe. Seguidament es va visitar el Sincrotró ALBA, on vam veure com s’utilitza i les moltes aplicacions d’un accelerador de partícules.


I després de l'ESO què?


Dilluns 22 de febrer a les 18:00h a l’aula polivalent de l’edifici de batxillerat es farà la xerrada informativa “I després de l’ESO què?” que aquest any torna a organitzar l’àrea de joventut del Consell Comarcal del Baix Penedès. A la xerrada s’informarà de les opcions formatives i laborals que tenen els alumnes un cop acaben l’educació secundària obligatòria, tan si ho fan obtenint el graduat com si no. Hi esteu convidats tots els alumnes de 4t d'ESO i les famílies interessades.

Ja tenim lipdub!

Avui, 22 de desembre, abans de les vacances de Nadal, hem gravat el lipdub "Somnis" per celebrar el 10è aniversari. Hem ballat, cantat, rigut... hem fet molta festa i ens ho hem passat genial!
Agraïm la participació d'alumnes i professors i administratius.

 
BONES FESTES A TOTHOM!!!
Mar i cel 

El passat dimecres 16 de desembre, els alumnes de 4t i 3r d’ESO de l’Institut Coster de la Torre van anar al teatre Victòria de Barcelona a gaudir del musical Mar i Cel.Aquest musical, que va estrenar-se fa gairebé 30 anys,és sens dubte el musical català més popular, tan per l'espectacularitat de la seva escenografia, en la qual un vaixell mòbil presideix la majoria d'escenes, com per la música. 

Els alumnes han trobat que el musical va ser molt interessant i entretingut.  Ens diuen que el que més els va cridar l’atenció va ser el moment en què va aparèixer el vaixell. Asseguren que la interpretació dels personatges està molt ben aconseguida i que despertaria l’admiració del mateix Àngel Guimerà.

La carpa torna al pati

L'Oficina Jove del Baix Penedès ha tornat a plantar la carpa al pati de l'institut. Aquest cop ens ha fet reflexionar sobre el paper de l'observador en qualsevol situació de violència que es dóna en públic (bulling, violència de gènere, ciberbulling, etc.).

El cas pràctic que es plantejava a la carpa es basa en una història on es fa córrer una imatge d'una alumna pel whatsapp i la resta de companys han de decidir si segueixen amb la broma o fan alguna cosa per parar-la.

L'activitat s'ha fet aquest dimecres 9 de desembre i els resultats de l'experiència han quedat exposats a l'entrada de la biblioteca. 
Al laboratori... amb bata

A partir d’aquest curs, els alumnes de l’institut disposaran de bates de laboratori quan realitzin les pràctiques de les matèries de ciències. Donem les gràcies a l’empresa BASF per la seva col·laboració.
Xerrades de la Marató de TV3 

Com cada any l’institut participa en el programa de sensibilització i divulgació social que organitza la Fundació la Marató. Es realitza una campanya de difusió mitjançant conferències especialment adreçades a nois/es de 12-18 anys. Tots els grups de l’ESO de l’Institut han assistit a una xerrada en la que s’ha parlat sobre la diabetis i l’obesitat

La 24a edició del programa està dedicada a aquestes dues malalties metabòliques, les més freqüents a Catalunya. Una de cada quatre persones està afectada per diabetis o obesitat i la meitat no ho saben. En els últims anys, la incidència d'aquestes dues malalties ha crescut molt i és necessari seguir investigant per trobar-ne les causes, dissenyar tractaments més eficients i arribar a curar-les. 

Us animem a col·laborar-hi.
Xerrada d'Ana Alcolea als alumnes de 2n d'ESO


El dilluns 30 de novembre, els alumnes de 2n ESO van poder compartir una estona amb l'Ana Alcolea, autora del llibre de lectura que han llegit durant aquest trimestre, El medallón perdido.

A l'acabar la xerrada, l'escriptora va firmar llibres a tots aquells alumnes que ho desitjaven.
Des del departament de castellà, valorem molt positivament l'experiència!!!

Setmana de la ciència a l'Institut

Del 13 al 22 de novembre s'ha celebrat a Catalunya la 20a Setmana de la Ciència. Durant la Setmana de la Ciència es fan diferents activitats de divulgació científica.

Taula gegant

Els alumnes de Física i Química de 4t d'ESO han fet una Taula Periòdica gegant on s’hi pot observar una mostra dels elements que la formen.


Xerrades a l'institut

Aprofitant que aquest 2015 és l’any Internacional de la Llum els alumnes de Física i Química de 4t d'ESO i Batxillerat han assistit a una de les xerrades divulgatives que organitza la Universitat Rovira i Virgili, “ Un món de làsers”, presentada per Joan Carvajal, vicerector de la Facultat de Química.


També dins el marc de la 20a Setmana de la Ciència, dimecres 18 de novembre van tenir lloc de forma simultània, a tot Catalunya un centenar de conferències-col·loqui adreçades a l’alumnat de secundària.L'institut va col·laborar amb aquesta activitat organitzada en el nostre cas pel Centre de Recursos Pedagògics del Baix Penedès i la Universitat Autònoma de Barcelona. Vam poder gaudir d'una xerrada sobre el mètode científic i la teoria de l'evolució de Darwin de la mà de la ‎Catedràtica Emèrita de Biologia Cel·lular de la Universitat Autònoma de Barcelona, la Sra. Montserrat Ponsà.Sortida al club de golf Sant Jaume

Els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat van anar durant l'última quinzena d'octubre al club de Golf Sant Jaume per tenir un primer contacte amb aquest esport. L'activitat, organitzada pel seminari d’Educació Física, va ser tot un èxit i esperem repetir-la els propers cursos.

Fem 10 anys


Aquest curs l’Institut Coster de la Torre compleix deu anys des del seu inici, el curs 2005-2006. Al llarg del curs, anirem celebrant diferents actes commemoratius en els quals  participarà tota la comunitat educativa. En el  primer acte hem representat un mosaic amb tots els alumnes del centre.Finalitzada la campanya de recollida de roba

Dimecres 11 de novembre va finalitzar la campanya de recollida de roba usada i calçat que organitza la Fundació GLORR


Us adjuntem l'escrit d'agraiment que ens ha fet arribar la fundació:


Benvolguts pares, alumnes i professors,

Des de GLORR Fundació volem agrair-vos la col·laboració rebuda en aquesta campanya de tardor en la  recollida de roba i calçat efectuada al vostre centre educatiu.

Ens heu facilitat la tasca de difusió de la campanya, el repartiment i la recollida de les bosses situant-les en un lloc de fàcil accés.

Malauradament, en aquest curs 2015-2016, seguim rebent moltes peticions d’ajudes, a través dels Centres Educatius, AMPA i Serveis Socials.

Desitjaríem seguir comptant amb la vostra col·laboració per les pròximes campanyes per poder seguir complint amb els objectius que ens hem proposat i així ajudar als nens/as i famílies que ho estan passant realment malament al nostre país.

Per a més informació, poden consultar la nostra pàgina web www.glorr.org.

TOT EL PERSONAL I VOLUNTARIS DE GLORR FUNDACIÓ US AGRAEIX LA VOSTRA COL·LABORACIÓ

Salutacions

Guardó dels alumnes de Física de 2n de BAT al concurs X(p)rimenta 2015

Els alumnes de Física de 2n de BAT de l'institut han estat guardonats amb una menció al V Premi de Comunicació Científica Audiovisual. X(p)rimenta 2015. Aquest premi és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (www.recercaenaccio.cat).  

http://www.recercaenaccio.cat/

Els alumnes han participat a X(p)rimenta realitzant un experiment científic que han filmat en vídeo, amb l’objectiu de divulgar un principi científic vinculat al currículum dels ensenyaments que estan cursant. En aquest cas el tema triat ha estat el magnetisme. Felicitem als alumnes i a l'Ester Borrell, la seva professora, pel seu treball i us convidem a veure'n el resultat.

 

Concurs de cristal·lització a l'escola

El divendres 8 de maig, un grup d’alumnes de 3r ESO ens van representar al IV Concurs de Cristal·lització a l’Escola que organitza UB, UAB i URV.

Després de cinc mesos de treball al laboratori els alumnes van gaudir de la jornada final al Cosmocaixa de Barcelona, on van presentar la composició de cristalls d’ADP ( fosfat de monoamoni) que representava una Pluja d’estels. La podeu veure exposada a l'entrada de l'institut.

Felicitats pel treball fet!!!!

     


Esmorzar solidari en benefici dels afectats pel terratrèmol al Nepal


Els alumnes de 4t d'ESO de l'institut van organitzar, el dimecres 6 de maig, un esmorzar solidari per recaptar fons en benefici de les víctimes del terratrèmol del 25 d'abril passat.

La iniciativa ha tingut molt d'èxit i s'han recollit 300 euros que aniran a parar a la Fundació Muntanyencs per Himalaia, fundació que gestiona una escola -residència a Kadmandú. Aquesta Fundació està molt vinculada a la Bisbal, a través de l' ong local, joesportistasolidari.org. Volem agrair la col·laboració de tots i felicitar especialment als organitzadors.


         

      Família i escola

El Departament d'ensenyament posa a l'abast de les famílies orientacions i recursos per facilitar la seva tasca educativa. Podeu accedir-hi seguint l'enllaç següent:

www.gencat.cat/ensenyament/familiaiescola/

Guardó dels alumnes de Física de 2n de BAT al concurs X(p)rimenta 2015

Els alumnes de Física de 2n de BAT de l'institut han estat guardonats amb una menció al V Premi de Comunicació Científica Audiovisual. X(p)rimenta 2015. Aquest premi és una iniciativa de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació i de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (www.recercaenaccio.cat).  

http://www.recercaenaccio.cat/

Els alumnes han participat a X(p)rimenta realitzant un experiment científic que han filmat en vídeo, amb l’objectiu de divulgar un principi científic vinculat al currículum dels ensenyaments que estan cursant. En aquest cas el tema triat ha estat el magnetisme. Felicitem als alumnes i a l'Ester Borrell, la seva professora, pel seu treball i us convidem a veure'n el resultat.

 

Concurs de cristal·lització a l'escola

El divendres 8 de maig, un grup d’alumnes de 3r ESO ens van representar al IV Concurs de Cristal·lització a l’Escola que organitza UB, UAB i URV.

Després de cinc mesos de treball al laboratori els alumnes van gaudir de la jornada final al Cosmocaixa de Barcelona, on van presentar la composició de cristalls d’ADP ( fosfat de monoamoni) que representava una Pluja d’estels. La podeu veure exposada a l'entrada de l'institut.

Felicitats pel treball fet!!!!

     


Esmorzar solidari en benefici dels afectats pel terratrèmol al Nepal


Els alumnes de 4t d'ESO de l'institut van organitzar, el dimecres 6 de maig, un esmorzar solidari per recaptar fons en benefici de les víctimes del terratrèmol del 25 d'abril passat.

La iniciativa ha tingut molt d'èxit i s'han recollit 300 euros que aniran a parar a la Fundació Muntanyencs per Himalaia, fundació que gestiona una escola -residència a Kadmandú. Aquesta Fundació està molt vinculada a la Bisbal, a través de l' ong local, joesportistasolidari.org. Volem agrair la col·laboració de tots i felicitar especialment als organitzadors.


         

      Jornada de portes obertes 2015

Com cada any, coincidint amb el període de preinscripció, el centre organitza una jornada de portes obertes per que puguin visitar el centre les famílies del alumnes de 6è de primària que els curs que ve començaran la seva estada a l'institut.

Us esperem a tots el dia 11 de març de 2015, a partir de les 5 de la tarda.
Família i escola

El Departament d'ensenyament posa a l'abast de les famílies orientacions i recursos per facilitar la seva tasca educativa. Podeu accedir-hi seguint l'enllaç següent:

www.gencat.cat/ensenyament/familiaiescola/
Comments